Meubelmakerij

In onze meubelmakerij worden de meubels niet alleen op ambachtelijke manier gemaakt, maar  worden ze ook nog op een ambachtelijke manier gerookt en niet gekleurd. Het roken van de meubels heeft als voordeel dat je zo warme en natuurlijke kleuren krijgt. Deze techniek wordt nog zelden toegepast. Dit heeft veel te maken met het feit dat je met roken geen oneffenheden in het hout kunt wegwerken. Verder is het roken van de meubels erg arbeidsintensief, maar het eindresultaat is niet te vergelijken met de moderne technieken zoals het beitsen van meubels.

Het roken van de meubels wordt gedaan in een rookkamer waarin de meubels, omringd door schaaltjes met ammoniak, een bepaalde tijd gerookt worden. Dat ambachtelijkheid bij ons bovenaan staat, blijkt maar weer uit het feit dat wij geen gebruik maken van in ammoniak gedrenkte doeken, terwijl dit stukken sneller gaat. De kans op vlekken is met deze laatste methode groot. Een nadeel is echter dat pas na het roken zichtbaar is of er minder goede delen in het meubelstuk zitten. Het komt dan ook voor dat wij, na het roken, een meubelstuk gedeeltelijk moeten demonteren om zo het slechte stuk te vervangen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Ons adres
Adres
Dorpstraat 79A
6093 EB Heythuysen

Stofferen

Ook voor het stofferen van al uw  meubels bent u bij ons aan het juiste adres. Door onze jaren lange ervaring leveren wij uw opdracht perfect op. De keuze uit materialen is ruim. Een passende oplossing is dus altijd mogelijk. Wij gebruiken alleen de beste materialen, waardoor u jaren lang plezier heeft van uw meubelstuk.

Renoveren

Ook voor het renoveren van al uw meubels bent u bij ons aan het juiste adres. Door onze jarenlange ervaring leveren wij uw opdracht perfect op. De keuze uit materialen is ruim. Een passende oplossing is dus altijd mogelijk. Wij gebruiken alleen de beste materialen, waardoor u jaren lang plezier heeft van uw meubelstuk.

© 2014 - 2024 . All Rights Reserved.